Meilahden sairaala-alue

Meilahden sairaala-alueella Helsingissä sijaitsevat seuraavat sairaalat:

Pysäköinti ulkoalueilla

Pysäköinti on Meilahden sairaala-alueella maksullista 24/7 (3,00 €/tunti). Haartmanin sairaalan edessä ja Tornisairaalan rampeissa on kahden tunnin paikkoja (5,00 €/tunti).

Lippuautomaatteihin käyvät seuraavat kolikot: 20 c, 50 c, 1 € ja 2 €. Myös kortilla maksaminen on osassa automaatteja mahdollista. Ulkoalueilla voi myös käyttää Easypark ja Parkman mobiilimaksusovelluksia. Sovelluksella maksettaessa hintoihin lisätään operaattorin palvelumaksu.

Pysäköinti halleissa

Pysäköintihallit ovat maksullisia 24/7 (3,00 €/tunti).

Pysäköinti käynnistetään joko mobiilisovelluksella (EasyPark tai Parkman) tai korttimaksulla lippuautomaattiin saavuttaessa (hallit P1-P3). Uuden lastensairaalan pysäköintihallissa pysäköinti maksetaan lippuautomaattiin poistuttaessa.

Maksaessasi pysäköinnin pysäköintihalleissa P1, P2 ja P3 oleviin lippuautomaatteihin korttimaksulla, syötä ajoneuvosi rekisteritunnus ja arvioitu pysäköintiaika. Kun pysäköinti maksetaan etukäteen kortilla, mutta halutaan lopettaa arvioitua aikaisemmin, ylimääräinen veloitus palautuu takaisin kortille. Pysäköinnin lopettaminen tapahtuu näyttämällä lähtiessä samaa maksukorttia automaattiin, jolloin järjestelmä päivittää lopetusajan ja oikean summan. Pysäköintilippua ei tarvitse säilyttää pysäköinnin ajan.

P1-halli

Ajoyhteys Haartmaninkatu 4. Pysäköinti käynnistetään mobiilisovelluksella (EasyPark tai Parkman) tai korttimaksulla hissiaulan lippuautomaattiin saavuttaessa.

Pysäköintihallista ei ole tunneliyhteyttä Meilahden alueen klinikoille. Tilaa 250 autolle. Hallin maksimikorkeus on 2,20 metriä.

Katso opastevideot:

P1-halliin saapuminen pohjoisesta P1-halliin saapuminen Munkkiniemestä P1-halliin saapuminen keskustasta

P2-halli

Ajoyhteys Stenbäckinkatu 9. Pysäköinti käynnistetään mobiilisovelluksella (EasyPark tai Parkman) tai korttimaksulla hissiaulan lippuautomaattiin saavuttaessa.

Pysäköintihallista on tunneliyhteys Meilahden alueen klinikoille. Tilaa 366 autolle. Hallin maksimikorkeus on 2,40 metriä.

P3-halli

Ajoyhteys Zaidankadulta, Iho- ja allergiasairaalan vierestä. Pysäköinti käynnistetään mobiilisovelluksella (EasyPark tai Parkman) tai korttimaksulla hissiaulan lippuautomaattiin saavuttaessa.

Jalankulku hallista Meilahden tornisairaalan kautta. Tilaa 450 autolle. Hallin maksimikorkeus on 2,40 metriä.

Uuden lastensairaalan pysäköintihalli

Ajoyhteys Stenbäckinkadulta, Uuden lastensairaalan päädystä. Pysäköinti maksetaan poistuttaessa lippuautomaattiin, joka sijaitsee pysäköintihallissa. Potilaiden omaisilla pysäköinti on maksutonta, tarkemmat tiedot osastoilta ja aulan infopisteeltä.

Pysäköintihallista on esteetön yhteys Uuteen lastensairaalaan. Tilaa 91 autolle. Hallin maksimikorkeus on 2,80 metriä.

Hallissa on muutama sähkölatauspiste, joihin tilan puutteen vuoksi voi pysäköidä myös muut autot.

Katso opastevideot:

Uuden lastensairaalan pysäköintihalliin saapuminen pohjoisesta Uuden lastensairaalan pysäköintihalliin saapuminen keskustasta

Pysäköinti invapaikoilla

Invapaikat sijaitsevat ulkona sairaaloiden pääovien läheisyydessä sekä P1-, P2- ja P3-parkkihalleissa, jalankulkuväylien läheisyydessä. Invapaikat ovat maksuttomia. Pysäköidessä inva-luvan on oltava tuulilasilla kokonaan nähtävissä.

Invaluvalla voi pysäköidä myös maksullisille asiakaspaikoille.