Tammisairaalan kehitysvaihe alkaa

Paciuksenkadun varteen Helsingin Meilahteen rakennettavan uuden Tammisairaalan kehitysvaihe alkaa. Tämä vaihe jatkuu loppuvuoden. Nyt allekirjoitettu sopimus urakoitsijan YIT:n kanssa koskee tätä kehitysvaihetta.

– Varsinkin silmäpotilaiden hoidolle tarvitaan uudet tilat, koska nykyiset tilat ovat eri puolilla Helsinkiä eivätkä ne mahdollista riittävää hoidon saatavuutta. Tammisairaala suunnitellaan niin, että sinne voidaan sijoittaa myös muuta toimintaa, projektipäällikkö Taina Pekkanen HUS Kiinteistöistä sanoo.

Tavoitteena on, että Tammisairaala olisi valmis vuonna 2023. Se sijoittuu Paciuksenkadun ja Zaidankadun väliselle tyhjälle tontille. Sairaalaan rakennetaan yli 200 polikliinistä vastaanottotilaa, 15 leikkaussalia, 12-paikkainen vuodeosasto sekä tiloja tukitoiminnoille. Tammisairaalaan tulee myös pysäköintilaitos noin sadalle autolle.