Ulkomailta saapuvan työvoiman koronatestaus

HUS Kiinteistöt Oy haluaa varmistaa HUSin työmaiden turvallisuuden ja häiriöttömyyden. Kannamme vastuumme koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi tilanteessa, jossa suurin uhka muodostuu ulkomailta tulevista ja aikaisempaa tehokkaammin leviävistä koronavirusvarianteista.

HUS Kiinteistöt edellyttää, että työmaillamme toimivat urakoitsijat alihankkijoineen velvoittavat ulkomailta saapuvat työntekijänsä käymään rajalla olevissa FINENTRY-pisteissä ja testauttavan itsensä mahdollisen koronavirustartunnan johdosta.

Edellytämme, että HUSin työmaille ei päästetä ulkomailta saapuvaa työntekijää, jolla ei ole esittää negatiivista testitulostodistusta.

Tämän lisäksi HUSin työmailla tehdään erikseen testejä tapauskohtaisesti ja tarveharkintaan perustuen. Kehotamme osapuolia projektikohtaisesti huomioimaan voimassaolevat suositukset ja niihin tarkoituksenmukaisimmat käytännöt epidemian ehkäisemiseksi ja työturvallisuuden varmistamiseksi.