Jorvin sairaalakampus uudistuu merkittävästi – HUS Kiinteistöt on tehnyt sopimuksen uuden vuodeosastorakennuksen toteutuksesta SRV:n kanssa

Espoossa sijaitsevan Jorvin sairaalan uutta vuodeosastorakennusta rakentamaan on valittu rakennusyhtiö SRV. Rakennushanke toteutetaan allianssimallilla ja sen kustannusarvio on 170 miljoonaa euroa.

Rakennushanke on nyt suunnitteluvaiheessa. Maanrakennus- ja muut valmistelevat työt aloitetaan ensi kesänä. Samalla puretaan lasten vuodeosastot ja vastaanottotila sekä keuhko- ja neurologian vastaanottojen tilat uuden rakennuksen tieltä.

Alueella oleva helikopterikenttä siirretään päivystysrakennuksen katolle. Myös Jorvin sairaalaan johtava ajoramppi puretaan.

Jorvin sairaala-alueen keskelle tulevan uuden vuodeosastorakennuksen varsinainen rakentaminen alkaa ensi vuoden alussa. Tavoitteena on, että se otetaan käyttöön vuonna 2026.

Uudesta rakennuksesta on tulevaisuudessa maanalainen yhteys kampuksen muihin rakennuksiin ja siihen rakennetaan Jorvin sairaalan uusi pääaula. Rakennukseen tulee viisi kerrosta ja sinne siirretään lasten poliklinikka, synnytysosasto, kuvantaminen ja vuodeosastoja.

Rakennuksen on suunnitellut usean arkkitehtitoimiston työyhteenliittymä triangeli: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy ja UKI Arkkitehdit Oy.

HUS Kiinteistöt Oy toimii kohteen rakennuttajana.

Lisätiedot:

Carl Siren, Rakennuttamisjohtaja, HUS Kiinteistöt Oy
carl.siren@hus.fi

Juha Tiuraniemi, Toimitusjohtaja, HUS Kiinteistöt Oy
juha.tiuraniemi@hus.fi