HUS Kiinteistöt panostaa henkilöstönsä osaamiseen

HUS Kiinteistöt panostaa henkilöstönsä osaamiseen ja hyvinvointiin. Yksi yhtiön strategisista päätavoitteista on ”meillä on osaavin henkilöstö”, ja sen alatavoite on ”olemme haluttu työyhteisö”.

”Olemme sairaalakiinteistöihin erikoistunut palveluyhtiö. Meillä on tämän erikoisalan tietoa ja osaamista paljon organisaatiossamme ja verkostoissamme. Haluamme hyödyntää tätä entistä paremmin. Kun uusi henkilö aloittaa työnsä meillä, lupaamme hänelle, että hänellä on mahdollisuus kehittyä alansa parhaaksi osaajaksi tehtävässään”, HUS Kiinteistöjen toimitusjohtaja Juha Tiuraniemi lupaa.

Osaamisen kehittämiseksi yhtiöön on perustettu HUS Kiinteistöt Akatemia, johon kaikki yhtiön koulutukset on keskitetty. Akatemia avulla pyritään lunastamaan toimitusjohtajan lupaus.

”Akatemia on vasta kehitysasteella, mutta suhtaudumme siihen kunnianhimoisesti ja toivomme, että sen avulla saavutamme tavoitteemme. Työstämme akatemian sisältöä tiiviissä yhteistyössä yksiköiden asiantuntijoiden kanssa, jotta se tulee aidosti palvelemaan yhteisiä tavoitteitamme ja mahdollistaa kasvupolkuja yhtiön sisällä”, henkilöstöpäällikkö Kirsi Koivumäki-Jaatinen sanoo.

Osaamista kehitetään edelleen, vaikka yhtiön lähtötaso on jo nyt erinomaisella tasolla.

Vuosittain mitataan yhtiön henkilöstötyytyväisyyttä, joka oli viime vuonna kaikkien aikojen parhaimmalla tasolla. Vuonna 2021 henkilöstön tyytyväisyys nousi arvoon 3,23 asteikolla 1-4.

Toinen mittari, jolla henkilöstön tyytyväisyyttä mitataan, on henkilöstön pysyvyys. Parhaat osaajat ovat jääneet yhtiöön, eikä vaihtuvuus heidän keskuudessaan ole suurta. Kaikkiaan yhtiössä työskentelee 392 osaajaa.

”Olen todella iloinen siitä, että olemme pystyneet houkuttelemaan ja pitämään parhaat osaajat. Selvästi olemme tehneet jotain oikein, koska kilpailu osaajista on kovaa. Merkityksellinen työ ja hyvä, kehittävä työyhteisö ovat tärkeitä tekijöitä.”, Tiuraniemi iloitsee.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Juha Tiuraniemi 040 506 9151

Henkilöstöpäällikkö Kirsi Koivumäki-Jaatinen 040 729 6493