Kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita kesäkaudeksi

Olemme jälleen palkanneet useita kesätyöntekijöitä puutarha-apulaisen tehtäviin eri sairaala-alueille, sillä kasvukaudella tekemistä on paljon ja apua tarvitaan. Lisäksi on palkattu ammattiin tähtääviä harjoittelijoita mm. sähköprojekteihin, sähkötiimiin sekä hallintoyksikköön. Turvallisuusvalvojia on palkattu Jorviin vuosilomien sijaisiksi. Yhteensä kesätyöntekijöitä palkataan tänä kesänä lähes 40 henkilöä.

Suurin työllistäjä on Kiinteistöpalvelut, kuten aikaisempinakin vuosina. Puutarha-apulaiset työskentelevät eri pituisissa määräaikaisissa työsuhteissa kaikissa kohteissamme: Meilahdessa, Peijaksessa, Jorvissa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Porvoossa ja Raaseporissa.

Kesäkausi alkaa toukokuun alusta ja päättyy syyskuun lopulla. Kesätyöntekijöidemme työsuhteet ovat lyhyimmillään pari viikkoa ja pisimmillään viisi kuukautta.

Kesätyöntekijöiden ikäjakauma on 16–61 vuotta, eli mukaan mahtuu tekijöitä vasta-alkajista kokeneisiin osaajiin. On myös varsinaisen työuransa jo päättäneitä huskiinteistöläisiä, jotka hakeutuvat kesäkaudeksi puutarhatöihin vuosi toisensa jälkeen. Kesätyöntekijöiden keski-ikä on reilut 21 vuotta ja sukupuolijakauma lähes tasan.

Vastuullista rekrytointia

”Suurin osa puutarha-apulaisten hauista tulee Helsinkiin. Pyrimme haastattelemaan kaikki hakijat. Näin tarjoamme nuorille positiivisia haastattelukokemuksia, vaikka työtä ei saisikaan sillä kertaa. Vastuulliseen rekrytointiin kuuluu meillä myös laittaa ilmoitus heille, jotka eivät tulleet valituiksi. Alle 18-vuotiaiden työsuhteet pidetään yleensä kuukauden mittaisina, jotta voimme tarjota useammalle tilaisuuden työkokemukseen”, kertoo ulkoalue- ja jätehuoltoesimies Netta Kuisma.

Helsingin ulkoalueyksikköön tulevat kesätyöntekijät työskentelevät puutarhureiden opastuksella. Yksikön kokeneet puutarhurit Seija Bergman ja Jouni Kosunen perehdyttävät puutarha-apulaisia pienkaluston käyttöön, työtehtäviin ja turvallisiin työmenetelmiin. Työnkuvaan kuuluu mm. kesäkukkien istuttamista, kastelua, nurmikon leikkuuta ja trimmaamista, kitkemistä ja puhtaanapitoa. Ryhmähenki nuorten kesken on ollut aina tiivis ja iloinen.

Kesäkuun ajan puutarha-apulaisena työskentelevä 17-vuotias Kosti Honkonen on HUS Kiinteistöillä kesätöissä puutarha-apulaisena jo toista kertaa. Työtehtäviin kuuluu ruohon leikkaamista, haravointia, roskien keräämistä, kukkien istutusta ja kastelua. Mukavinta tähän saakka on Kostin mukaan ollut kukkien istuttaminen.